Malý Tarnovský potok opätovne zápasil s veľkou vodou

02.03.2010 Snina

Snina 2. marca (TASR) - Malý Tarnovský potok pretekajúci východoslovenským mestom Snina zápasil v poslednom období viackrát s prívalmi veľkého množstva vody v dôsledku dažďových zrážok a topiaceho sa snehu.
Pre pravidelne sa opakujúce rozvodňovanie v jarných a jesenných mesiacoch chce samospráva tento problém natrvalo vyriešiť za pomoci investície z fondov Európskej únie (EÚ).
\"Zvýšenou hladinou vody sú najčastejšie ohrozovaní obyvatelia rómskej osady Kostrubaň, v poslednom období však neboli ohrozené iba obydlia, ale aj blízky areál, kde sa realizuje podnikateľská činnosť, \" uviedla pre TASR Anna Brečková z Mestského úradu v Snine. Dodala, že už niekoľko rokov sa hľadá riešenie, ako by sa pravidelnému vylievaniu koryta potoka dalo zabrániť. Miestna samospráva sa preto rozhodla, aby bol tento zámer zaradený do Plánu investičných akcií mesta pre rok 2010. O tom, či bude Snina v súvislosti s investíciou do regulácie Malého Tarnovského potoka v blízkej budúcnosti žiadať o pomoc z fondov EÚ, rozhodnú poslanci na najbližšom marcovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.
Podľa Brečkovej slov bude výška potrebnej investície a rozsah stavebných zásahov známe až po spracovaní investičného zámeru projektantom stavby.
 

Vyberte región